Suomea oppimaan! – Finnish language and culture for foreigners -blogi sai TAMKin vuoden 2013 blogipalkinnon. Blogin äiti ja perustaja on suomen kieltä TAMKissa opettava lehtori Marja Oksanen. Valinnan teki TAMKin sosiaalisen median uranuurtaja Cai Melakoski.

”Suomea oppimaan! -blogi on aikaansa seuraavan opettajan upea aikaansaannos. Se auttaa luomaan oppimisympäristön, joka on vapaa luokan ja oppitunnin rajoituksista. Tärkeintä Marja Oksasen blogissa on opiskelijoiden osallistaminen. ”Suomea oppimaan” on yhteistoiminnallisen oppimisen hieno esimerkki”,  Melakoski iloitsi.

Oksanen perusti blogin ajatuksenaan innostamaa ulkomaalaisia opiskelijoita suomen kielen opiskeluun. Blogiin on koottu suomen kielen harjoituksia ja linkkejä eri teemoihin, joihin opiskelijat voivat myös itsenäisesti tutustua.

Tärkeä osa blogia ovat ulkomaalaisten vaihto- ja tutkinto-opiskelijoiden kirjoittamat tarinat, valokuvat ja itse kuvatut videot. Aiheita löytyy omista harrastuksista, Tampereen tapahtumista, luontokokemuksista, avantouinnista tai saunakulttuurista.

”Suomen kielen tunteja on ulkomaalaisille opiskelijoille niin vähän, ettei kulttuuriasioita ehdi ottaa esille niin paljon kuin olisi tarpeen. Olen iloisesti yllättynyt siitä, kuinka innokkaasti opiskelijat ovat jakaneet blogissa omia kokemuksiaan. On tärkeää, että Suomeen tulleilla opiskelijoilla on kanava kertoa omista kokemuksistaan meikäläisessä ympäristössä. Blogista voivat löytää itseään kiinnostavia juttuja myös meille tulevat tai tulemistaan harkitsevat opiskelijat”, Oksanen sanoo.

Oksanen haluaa kiittää erityisesti ahkeria sisällöntuottajia. Environmental Engineering -koulutusohjelmassa opiskeleva ja Venäjältä kotoisin oleva Anzhelika Manasheva on kirjoittanut blogiin harrastuksestaan lentopallosta. International Business -koulutusohjelman opiskelija Dumitru Coretchia innostaa myös videoiden teko. Moldovalainen Dumitri kokosi blogiin yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa suomenkielisen jutun Celebrations in other countries – Juhlia muualla maailmassa.

Siirry blogiin Suomea oppimaan! – Finnish language and culture for foreigners

Blogi ei ole koskaan valmis, mutta välillä pitää iloita onnistumisista. Kuvassa: Dumitru Coretchi (vas.) Anzhelika Manasheva, Marja Oksanen ja Cai Melakoski.

Asta Rakentaja -messut valmistuvat! arrow-right
Next post

arrow-left Älykkäät koneet, tyhmät tekijät
Previous post