Sarah Lark: Valkoisen pilven maa. 2016. ISBN: 9789522793409

Sarah Lark: Valkoisen pilven maa
bazar, 2016.
ISBN: 9789522793409

Kirjastolaisen kirjavinkkaus 2.12.2016

Kirja kertoo kahdesta nuoresta, eritaustaisesta englantilaisesta 1800-luvun naisesta, varattomasta kotiopettajattaresta Helen Davenportista ja lordin tyttärestä Gwyneira Silkhamista, jotka lähtevät Uuteen-Seelantiin avioituakseen siellä tuntemattomille miehille.

Helen vastaan seurakunnan kautta tulleeseen lehti-ilmoitukseen, jossa uusseelantilainen herrasmieheltä vaikuttava lammasfarmari etsii itselleen puolisoa. Helen saa mieheltä kirjeen, jonka perusteella hän tekee rohkean päätöksen matkasta tuntemattomaan. Gwyneiran isä taasen häviää tyttärensä pokerissa lammasparonin pojalle, Lucasille. Gwyn ei kohtaloaan sure, hän odottaa innokkaana uutta seikkailua kohti tuntematonta maata. Mukaansa hän ottaa hevosensa ja koiransa.

Helen ja Gwyn ystävystyvät pitkällä laivamatkalla Dublinilla kohti uutta kotimaataan. Perillä aviomiehet ovat kuitenkin jotain muuta, mitä ystävättäret ovat odottaneet. Naiset turvautuvat toisiinsa, vaikka asuvat etäällä ja yhteydenpito on hankalaan puolisoiden vihanpidon vuoksi.

Helen selviytyy aviovaimon osastaan uudessa maassa hieman paremmin kuin Gwyn, ainakin, jos kyvykkyyttä mitataan perillisen sukupuolen muodossa. Helen synnyttää poikalapsen, mikä saa aviomiehen, Howardin hyvälle tuulelle, koska tilalle on perillinen. Gwyn taas saa tyttären, joka ei ole lainkaan Kiward Stationin isännän, Geraldin mieleen. Ja kuka mahtaakaan olla tyttären isä? Myöhemmin Gwyn synnyttää myös poikalapsen, mutta tälläkään kertaa isä-kuvio ei ole normaali.

Jane Austeninsa lukeneet ja Dowton Abbynsa katsoneet löytävät tästä kirjasta varmasti oivan lukukokemuksen. Kirja tarjoaa draamaa, romantiikkaa, juonitteluja sekä siirtomaa-ajan kuvausta maorien maassa. Kirjan paksuuden ei kannata antaa hämätä, itse en ainakaan millään olisi malttanut kirjaa laskea pois käsistäni! Ja ei huolta, kirjan pitäisi olla trilogian ensimmäinen osa, joten odottelen kuumeisesti sarjan toista osaa!

Teksti: Anu Alho, tietopalvelusihteeri, TAMK Kirjasto- ja tietopalvelut.

Joulukalenterin luukku 3: Marie Kondo: Konmari – Siivouksen elämän mullistava taika arrow-right
Next post

arrow-left Joulukalenterin luukku 1: Anne Frank: Nuoren tytön päiväkirja & Ellen Feldman: The Boy Who Loved Anne Frank: a Novel of Remembering and Forgetting
Previous post