ASTA Rakentaja 2015 -messut järjestettiin 13-15.2 tuttuun tapaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Ensimmäistä kertaa rakentajamessujen yhteydessä järjestettiin myös sisustustapahtuma (Sisustus 2015). Messutapahtuma houkutteli viikonlopun aikana yhteensä 15 919 messuvierasta, joista tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 99,5 % kertoi tapahtuman vastanneen odotuksia. Myös näytteilleasettajat, joita tänä vuonna oli 305 kpl, olivat varsin tyytyväisiä viikonlopun antiin. Vaikka messukävijät hieman laskivat viime vuodesta, oli sen sijaan monien mielestä messuvieraat edellisvuosiin verraten paljon kiinnostuneempia. Toisin sanoen, pelkkiä makeisten ja kynien kerääjiä ei osastoilla juuri näkynyt. Messujen aikana tehdyn kävijätutkimuksen tulosten mukaan kiinnostavimpia asioita messuilla olivat mm. rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, saunat, kiukaat sekä keittiöt ja talopaketit.

 

Asta_1

Hyväntekeväisyyshuutokauppa keräsi valtaisan määrän osallistujia.

Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoista koostuva Puusuutarit ry järjesti messut jo 8. kerran yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa. Puusuutareille rakentajamessujen järjestäminen on paitsi pitkä perinne myös erittäin tärkeä sekä kunniallinen asia. Puusuutareita työskenteli messuilla monissa eri tehtävissä. Lipunmyyntiä, narikkaa, messukassien jakoa, messututkimuksen tekoa yms. työtä riitti koko viikonlopun ajaksi.

Aiemmistakin vuosista tuttu ja menestyksekkäänä vetonaulana tunnettu TuoteTalo rakennettiin messuille myöskin tänä vuonna. Puusuutarit ry:n rakentama talo, 60 m2 kokoinen pientalo esittelee laajasti rakentamisen ratkaisuja ja materiaaleja. Näiden ratkaisujen toteuttamisessa ja materiaalien käytössä oli messuvieraita opastamassa useita asiantuntijoita puusuutareista. TuoteTalossa oli tänä vuonna mukana myös piha-alue ja terassi.

Asta_2

TuoteTalossa riitti jälleen ihmeteltävää.

Puusuutarit ry:n järjestämä hyväntekeväisyyshuutokauppa veti ohjelmalavan nurkkauksen täyteen messuvieraita. Meklareina toimivat tunnetut huutokauppa-asiantuntijat Heli ja Aki Palsanmäki. Yrityksien lahjoittamilla laadukkailla, rakentamiseen ja asumiseen liittyvillä tuotteilla saatiin kerättyä hyväntekeväisyyteen peräti reippaat 3600 euroa. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset ry:n Länsi-Suomen alueen toimintaan.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa keräsi valtaisan määrän osallistujia.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa keräsi valtaisan määrän osallistujia.

Tuotetalon ja huutokaupan lisäksi muita vetonauloja messuilla olivat mm. kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt sekä Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen. Jethro muistutti puheessaan kuulijoita vanhan asunnon ostamisessa huomioitavista asioista ja vastuusta. Jorma Piisinen toimi messujen isäntänä sekä lauantaina että sunnuntaina. Työnäytöksissään Piisinen esitteli mm. vinkit kosteusturvallisen pesuhuoneen vedeneristyshommiin.

Asta_4

Piisisen tietoiskussa kuultiin vinkkejä moniin asumisen ja rakentamisen kysymyksiin.

Ohjelmalavan tuolit täyttyivät, kun Jethro Rostedt kertoi ohjeita hyvän asuntokaupan tekemiseen.

Ohjelmalavan tuolit täyttyivät, kun Jethro Rostedt kertoi ohjeita hyvän asuntokaupan tekemiseen.

Asta_6

Messuille oli saapunut lapsia viihdyttämään myös Ville Viking. Villellä oli mukanaan avustaja joka jakoi ilmapalloja.

Ensi vuoden rakentajanäyttely järjestetään 5.-7.2.2016.

Teksti: Jussi Riikola, Puusuutarit ry

TAMKin rakennusmestariopiskelijat innovaatiojahdissa BAU 2015 -messuilla Münchenissä arrow-right
Next post

arrow-left TAMKin sosionomiopiskelijat Virroilla: Kolmannen sektorin ohjaajien haasteet ja kokemukset esillä
Previous post