TamkStyle juttusarja esittelee käytävämuotia ja opiskelija-asennetta eri kampuksilta

Voiko Tamperelaiseksi vain syntyä vai onko kaupunki avoinna myös uudistamperelaisille? Tampere on Suomen suurimpia opiskelijakaupunkeja ja luonnollisesti opiskelijoita saapuu ammattikorkeakouluun ja yliopistoon muilta paikkakunnilta. Itse olen löytänyt tieni tänne Liedosta, Turun kupeesta.

Olen viimeisen vuoden aikana huomannut, että olen alkanut pitää Tampereen yksiötäni perheeni maatilan lisäksi kotina. Kun olen käymässä Liedossa alan jo hieman kaivata ”toiseen kotiini” Tampereelle. Ja kun käyn Turussa ostoksilla, viettäessäni lomaa vanhempieni luona, huomaan vahvan Turun murteen, jota en ennen ole tajunnut.

Olen koonnut tähän muutaman huomion siitä, että muualta muuttanut opiskelija saattaa hyvinkin olla kotiutumassa Tampereelle. Juttua varten on konsultoitu ”paljasjalkaisia Tamperelaisia” ja asiaa on pohdittu muiden opiskelijoiden kanssa.

  1. Et ole ennen pitänyt suomirockista, mutta jostain syystä Eput ja Popeda alkavat kuulostaa ihan hyvältä. Tai et ainakaan välttämättä vaihda kanavaa ”Manserockin” kajahtaessa ilmoille.
  2. Ärsyynnyt hieman siitä, kun kerrot opiskelevasi Tampereella ja joku tokaisee siihen ”Jaa Manses vai”. Ei, vaan Tampereella, tai Treellä lyhennettynä….
  3. Sinulla kestää hetki miettiä, missä oikein asut, kun joku kysyy sitä. Vastaatko entisen kotipaikkakuntasi vai Tampereen. Vaihtoehtona on se, että mainitset vain Tampereen, etkä lisää enää perään ”Mutta olen kotoisin Jyväskylästä tms.”
  4. Alat verrata kaupunkeja, jossa vierailet Tampereeseen. Käydessäsi esimerkiksi Tallinnassa, huomaat ajattelevasi miten se eroaa Tampereesta, eikä esim. Turusta entisestä lähikaupungistasi.
  5. Tiedät Tampereen bussireitit paremmin, kuin entisen kotikaupunkisi. Osaat sanoa suoraan, mikä bussi menee Hervantaan, jos joku haluaa sattumalta kaupungilla moista tietää.
  6. Tiedät Tampereen lähiöiden maineen. Osaat jo kertoa ystävällesi, joka muuttaa kaupunkiin, minne ei ainakaan kannata asettua asumaan.
  7. Olet valinnut kantapaikkasi. Sinulla on kantisbaari, kauppa, kulkureitti jne.
  8. Olet sitoutunut kaupunkiin esimerkiksi kuntosalijäsenyydellä.
  9. Yrität saada kaikki kaverisi muuttamaan Tampereelle, koska se on niin hyvä paikka!
  10. Huomaat entisen kotikaupunkisi murteen ja ystäväsi huomattavat oman puheesi muuttuneen Tamperelaiseksi.

Jos edes puolet näistä väitteistä piti paikkansa, taidat olla Tamperelaistumassa! Halusit sitä tai et 😀

 

Teksti: Anniina Grönholm

Ein, zwei, drei… – TAMKin Konekerhon matka Saksaan arrow-right
Next post

arrow-left TamkStyle: Töitä, töitä
Previous post